Emeletes gyerekágy

Ismét egyre közkedvelt bútordarab az emeletes ágy. Főként a gyerekszobák központi eleme, ami nem csak pihenésre, de egy kis alvás előtti szórakozásra is ideális lehet. A különböző lakberendezési stílusok feltörekvésével a bútorgyártók is próbálnak megfelelni a piaci igényeknek, így egyre színesebb és modernebb darabokat találunk a bútorpiacon.

Hogyan válaszd ki a megfelelő emeletes ágyat?

Ha nagyon az elején akarod kezdeni, akkor először a szoba adottságait kell feltérképezni. Egy emeletes gyerekágy esetében nagyon fontos a mennyezet magassága, így nem árt, ha vásárlás előtt képbe kerülünk a szoba méreteivel. Ha ezt tisztáztuk, akkor a gyerekek életkorát is érdemes figyelembe venni. Az emeletes ágyak általában 5 éves kortól ajánlottak, de a modern biztonsági felszereltségnek köszönhetően már nem ritka a 3 éves kis tulajdonos sem.

Milyen stílust keresel?

Az emeletes gyerekágyak esetében nem csak arra kell gondolni, hogy két vagy akár több gyermek veszi-e használatba. Az emeletes ágyak „második ágya“ sokszor funkciónál bunkerként vagy játszótérként, ezért az elején el kell dönteni, hogy milyen használatra vásároljuk az ágyat.

3 TIPP, amit mindig fogadj meg, mielőtt emeletes ágyat vásárolsz!

  • Az emeletes gyerekágyat soha ne helyezd lámpatest alá, vagy a közvetlen közelébe! Ugyan ez vonatkozik a mennyezeti ventilátorra, klíma berendezésre vagy szellőztetőre!
  • Ne tedd közvetlen ablak mellé, és tükröt se helyezz el az ágy közelében!
  • Győződj meg róla, hogy a gyermeked fel tud ülni kényelmesen az emeletes ágy felső részén úgy, hogy a fejét nem üti be a mennyezetbe!


A legfontosabb kérdések az alapanyag és a biztonság. Bárki, aki bútort keres, általában tartós használatra vásárolja azt. Népszerűek a műanyagból készült formák, de főleg az emeletes gyerekágy esetében nagyon fontos a magas minőségű alapanyagok használata. A tömör fából és MDF-ből készülnek az emeletes gyerekágyaink.

Így lesz biztonságos az emeletes gyerekágy!

A helytakarékos megoldás nagyon jó ötletnek tűnhet, de emellett nagyon fontos hogy elegendő figyelmet szenteljünk arra, hogy az alvás és játék biztonságos legyen! Az emeletes gyerekágyak vásárlása során győződj meg róla, hogy a kiválasztott darab minden biztonsági előírásnak megfelel. Az emelet felső részén minden esetben védőfalnak kell lenni, ami úgynevezett leesés-gátlóként funkcionál. Ez az elem megvédi a gyermeket attól, hogy kiessen az ágyból. Termékeinket olyan kiváló minőségű és stabil leesés-gátló korlátokkal készítjük el, amellyel teljes biztonságban tudhatja gyermekét.

A megfelelő gyerekágy kiválasztásához kérd szakértőnk segítségét!