A gyerekágyak után a másik legfontosabb kérdés, hogy milyen matracot válasszunk hozzá. A választás folyamatában már nem csak esztétikai, hanem kényelmi és egészségügyi szempontokat is figyelembe kell vennünk. A piacon számtalan funkcióval ellátott matrac közül tudunk válogatni, ezért nem is csoda, ha kisebb zűrzavart okoz, hogy melyik lesz a befutó gyermekünk számára. Nézzük meg a legelterjedtebb típusokat!

Antiallergén hideg hab

A hideg hab tipikus rugalmas matrac-hab fajta. Jellemzője, hogy kiváló komfortot biztosít az alvás során, szemben a közismert szivacsos-matraccal. Az allergiás megbetegedések ellen egyre nehezebb felvenni a küzdelmet. Napi szinten szembesülünk olyan esetekkel, amikor gyermekek számára keresnek antiallergén vagy hipoallergén matracokat. A legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő matrac már rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, hiszen elsődleges szempont a vásárlás során.

Kókuszmatrac – a babaágy után is!

Évek óta népszerű a vásárlók körében a kókuszmatrac. Sokan a természetessége és kényelme miatt döntenek a megvásárlása mellett. Mit tud még? Hideghab matrac, amely a jó szellőzés, a megfelelő tartás, és a maximális komfortérzet biztosítása miatt egy bizonyos vastagságú kókuszréteggel van ellátva. A jó minőséget biztosító kókuszréteg vastagsága 7 cm-nél kezdődik, de a 10 cm-es matrac is népszerű a vásárlók körében. 

 Kinek ajánlott? Már 2 éves kortól ajánlott a gyermekek számára, hiszen ők a legtöbbször a babaágyban is kókuszréteggel ellátott matracon alszanak. Így ha az ágy stílusa változik is, legalább a matrac kényelme ugyanolyan tud maradni.

Ortopéd matrac hajdinás töltetű réteggel

A gyerekek hirtelen növekednek, ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogy az alvás ne csak kényelmes legyen, hanem egészségügyi szempontból is jó célt szolgáljon. Az ilyen típusú a matrac ovis, kisiskolás korban a legjobb döntés. Egy megfelelően kiválasztott ortopéd matrac kiváló alsó támasztást biztosít, amely segít megakadályozni a gerincbántalmak kialakulását, és hozzájárul, hogy a gyermek fejlődése zökkenőmentes legyen.

A jó tulajdonságok kombinációja az Álomszuszék kínálatában!

A legjobb matracok nem külön-külön, hanem együtt tudják biztosítani azt, amire a gyermeknek szüksége van a megfelelő minőségű pihenéshez. Éppen ezért, az Álomszuszék kínálatában megtalálhatók olyan matracok is, amelyek ortopéd tulajdonsággal rendelkeznek, megfelelő vastagságú kókuszréteggel vannak ellátva, és antiallergén hatásúak.